Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@10:14:04 GMT

کاسنی چیست و چه خواصی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۶۹۳۷۵

کاسنی گیاه مسکنی طبیعیست و در برابر تشکیل سنگ‌های کلیوی محافظی قوی محسوب می‌شود و مزایای بسیاری برای کاهش وزن دارد. ناطقان: کاسنی گیاهی ساقه‌دار است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله این فواید رفع مشکلات گوارشی، پیشگیری از سوزش معده، کاهش درد‌های مفصلی، دفع سموم کبد و کیسه‌صفرا، جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی، افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن و تقلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین این گیاه مسکنی طبیعیست و در برابر تشکیل سنگ‌های کلیوی محافظی قوی محسوب می‌شود و مزایای بسیاری برای کاهش وزن دارد. مهم‌تر از همه، این گیاه کوچک مکملی نیرومند در برنامه‌های غذایی محسوب می‌شود.

کاسنی در شرایط آب و هوایی متفاوت به خوبی رشد می‌کند و عموما در کنار جاده‌های اروپا، یعنی مکان‌هایی که برای اولین بار کشف شد دیده می‌شود، اما اکنون جزء گیاهان بومی آمریکا نیز به حساب می‌آید و به وفور در آنجا یافت می‌شود.

برگ‌ها، شکوفه‌ها و ریشه کاسنی هر یک به نوبه خود خواص سودمند ویژه‌ای دارند و در بسیاری از فرهنگ‌ها برگ‌های آن به روشی مشابه با برگ‌های اسفناج به مصرف می‌رسد. ریشه آن اغلب به صورت پودر درآمده و جایگزین قهوه می‌شود، که بدین ترتیب اکثر فواید آن حفظ می‌گردد.

کاسنی هزاران سال به عنوان مسکنی گیاهی در درمان بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته و امروزه ارزش آن به اثبات رسیده است.

در باب ارزش تغذیه‌ای آن می‌توان گفت: کاسنی منبعی فوق‌العاده از ویتامین و مواد معدنیست از جمله روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن اسید فولیک بعلاوه ویتامین A،۶ B، C، E و K. این فواید بعلاوه فوایدی که در زیر ذکر خواهد شد مهم‌ترین عواملی هستند که کاسنی را ماده‌ای ارزشمند برای سلامت بدل می‌کنند.

فواید گوارشی کاسنی


یکی از شایع‌ترین دلایل گنجاندن کاسنی در رژیم غذایی تاثیر آن در بهبود عملکرد سیستم گوارشی می‌باشد. کاسنی حاوی اینولین است که پروبیوتیکی قویست.

پروبیوتیک‌ها طبقه خاصی از باکتری‌ها هستند که بر خلاف دیگر باکتری‌ها که موجب بیماری میزبان می‌شوند، در واقع برای میزبان مفیدند. اینولین به مقابله با برخی باکتری‌های مربوط به روده و گوارش می‌پردازد از جمله بیماری رفلاکس اسیدی، سوء هاضمه و سوزش معده، زیرا کاسنی، فعالانه میزان اسیدی بودن بدن را تقلیل می‌دهد.

فواید کاسنی برای بیماری‌های قلبی


اینولین فقط برای سیستم گوارشی سودمند نیست، شواهدی دال بر کاهش میزان کلسترول مضر (LDL) بدن نیز وجود دارد. این ماده شیمیایی مضر در خون که به LDL معروف است یکی از دلایل عمده تصلب شریان و فشار خون بالاست، زیرا هنگامی که به سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها می‌رسد به نوعی مانع از گردش خون می‌شود.

همچنین می‌تواند زمینه‌سازِ حمله‌های قلبی و مغزی گردد. نکته بسیار جالب اینکه، فعالیت معبر شیمیایی ویژه اینولین برای کاهش ماده شیمیایی موسوم به کلسترول مضر نادر است، مگر آنکه فرد کربوهیدرات فراوانی مصرف کند بنابراین در این مورد تاثیر آن چندان هم سودمند نیست. با این وجود تحقیقات بیشتری در دست انجام است تا مشخص شود که چطور کاسنی می‌تواند در بهبود بیماری قلبی موثر باشد.

همچنین کاسنی مملو از فنول‌هاست که در بررسی‌های گسترده‌ای اثبات شده که از جمله عواملیست که مانع از لخته شدن خون و بی‌نظمی ضربان قلب می‌شود. فنول‌ها خواص آنتی‌اکسیدانی دارند و مطالعات حاکی از آن است که مصرف قهوه با عصاره کاسنی به طور قابل توجهی، بیش از قهوه‌های متداول توازن سلول‌های خون و پلاسمای خون را در بدن بهبود بخشیده و احتمال بروز بیماری قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد.

کاسنی در پیشگیری از سرطان


اگرچه هنوز تحقیقات در زمینه اثرات کاسنی برای اثبات مکانیسم دقیق پیشگیری از سرطان انجام می‌پذیرد، اما مطالعات در زمینه انواع سرطان نشان می‌دهد که عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومور‌های سرطانی می‌گردد.

گزارشات اخیر حاکی از آن است که شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار است که اجازه رشد به تومور‌ها نمی‌دهد و از خواص آنتی‌اکسیدانی برخوردار است. پلی‌فنول‌ها و phytochemicals کاسنی، تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان‌های مرتبط با روده نشان داده‌اند.

کاهش درد‌های مفاصل با مصرف کاسنی
کاسنی به طور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته می‌شد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی به طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی می‌باشد که به همین دلیل موجب کاهش درد‌های مفصلی – استخوانی می‌شود.

در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارشات حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از درد‌های مفصلی-استخوانی رنج می‌بردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و به طور قابل ملاحظه‌ای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموما برای کاهش درد‌هایی که عامل التهابی دارد، درد‌های ماهیچه‌ای و درد مفاصل می‌توان مصرف نمود.

فواید لاغری کاسنی
کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعیست که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می‌کنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه‌ای است که با احساس گرسنگی و رفتار‌های غذاجویانه مرتبط است، کمک می‌کند.

مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می‌شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است!

رفع یبوست با کاسنی


یک‌بار دیگر، اینولین نقشِ فیبر طبیعی -که از برترین مزایای کاسنیست- را برای کاسنی‌خور‌ها ایفا می‌کند!

فیبر موجب تحرکات روده می‌گردد، حرکات حلقوی آن را افزایش داده و ترشحات اسید معده را بالا می‌برد. اساسا بدین معناست که عمل هضم به طور کلی بهتر صورت می‌پذیرد و یبوست تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

هنگامی که فرایند هضم منظم و روان باقی بماند، زمینه ابتلا به بیماری‌های روده و دیگر امراض از جمله دل‌درد و سرطان روده در افراد کاهش می‌یابد.

فواید کاسنی برای تقویت سیستم ایمنی


کاسنی دارای خواص مفید فراوانیست که آن را به تقویت‌کننده‌ای نیرومند برای سیستم ایمنی بدن بدل می‌کند.

تاثیرات آنتی‌باکتریال نیرومندی بر روی برخی از باکتری‌های خطرناک و مقاوم از خود نشان می‌دهد. در ضمن پلی‌فنول موجود در کاسنی نقش آنتی‌اکسیدانی و زدایندگی رادیکال‌های آزاد در رگ‌های خونی که زمینه‌ساز انوع بیماری‌ها یا امراض است، را ایفا می‌کند، از جمله این بیماری‌ها می‌توان به بیماری‌های قلبی و سرطان اشاره کرد.

اضطراب و دلهره


کاسنی خواصی همچون دارو‌های مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد، بنابراین استرس و تاثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد.

عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامش‌بخشی به خواب راحت کمک می‌کند و از بسیاری از قرص‌های خواب‌آور مرسوم سالم‌تر است.

کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عدم توازن هورمون‌ها، مرض بی‌خوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل می‌دهد.


فواید کاسنی برای سلامت کلیه‌ها:


عصاره ریشه کاسنی به عنوان دارویی ادرارآور مورد استفاده قرار می‌گیرد که به دفع بیشتر ادرار کمک می‌کند.

دفع دائم سالم و مکرر ادرار به دفع سموم بدن که در کبد و کلیه‌ها ذخیره شده کمک می‌کند و مانع از بیماری‌های خطرناکی که بر اثر انباشته شدن سموم در بدن پدید می‌آید می‌شود.

همچنین دفع مکرر ادرار، وزن آب بدن را متعادل می‌سازد و حتی موجب کاهش چربی‌ها در بدن می‌شود، در حدود ۴٪ از حجم ادرار را چربی تشکیل می‌دهد که امکان انباشته شدن این چربی‌ها در جا‌های مختلف بدن وجود دارد!

هشدار‌های قابل توجه:


اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خونریریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد.

اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست، اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع می‌باشد، زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود.

علاوه بر این، این گیاه ارتباط مستقیمی با گیاه ابروسیا، گل همیشه بهار و گل مروارید دارد بنابراین در صورتی که به این گیاهان واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهید، امکان بروز این واکنش‌ها با مصرف کاسنی هم وجود دارد.

با پزشک خود مشورت کنید یا پنل آپدیت‌شده آلرژی همیشه همراه خود داشته باشید تا دچار واکنش‌های آلرژیک نشوید و پیش از آنکه ماده غذایی جدیدی به برنامه غذایی خود بیافزائید، با پزشک خود مشورت کنید؛ و در خاتمه، اگر از سنگ صفراوی رنج می‌برید، مصرف بیش از حد کاسنی این مشکل را تشدید می‌کند پس به طور قطع با پزشک خود در این باره صحبت کنید، حتی اگر این مشکل مربوط به سال‌ها پیش باشد.

در کنار همه این موارد، عصاره کاسنی را به غذا، قهوه یا هر آنچه که میل می‌کنید، بیافزائید و از فواید فوق‌العاده‌ای که این ماده برایتان به ارمغان خواهد آورد، لذت ببرید! منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کاسنی ، خواص ، کاهش وزن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کاسنی خواص کاهش وزن بیماری های قلبی کاهش درد برای کاهش موجب کاهش باکتری ها کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۹۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های سراسر جهان به شمار می‌رود که خواص متعددی برای سلامتی به همراه دارد، اما در عین حال استفاده بیش از اندازه این نوشیدنی می‌تواند عوارضی از جمله افزایش فشار خون، سردرد، اضطراب، خستگی، سرگیجه، سوزش معده و لرزش عضلات را متوجه افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قهوه به عنوان یک نوشیدنی در بسیاری از نقاط دنیا مورد مصرف قرار می‌گیرد که از دانه‌های قهوه تهیه می‌شود و انواع مختلف دارد، حاوی مواد معدنی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است؛ مهمترین ماده مؤثر در قهوه کافئین است، کافئین موجود در قهوه بلافاصله پس از نوشیدن جذب بدن و وارد گردش خون می‌شود و بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد.

در واقع کافئین ابتدا عامل ایجاد آدنوزین که حامل احساس خستگی و خواب‌آلودگی است را از کار می‌اندازد و سپس بر عامل تولید نوراپی نفرین و دوپامین اثر می‌کند و تولید آن‌ها را افزایش می‌دهد؛ مزایای قهوه برای بسیاری از افراد در سنین مختلف به اثبات رسیده است و به دلیل خواص متعددی که برای سلامتی دارد، انگیزه افراد برای استفاده از این نوشیدنی محبوب را افزایش می‌دهد.

مزایای مصرف قهوه

از جمله مزایای مصرف قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش سطح انرژی و کاهش خواب آلودگی کمک به افزایش فعالیت‌های فیزیکی و جلوگیری از بی حالی و کرختی در طول روز کاهش توده چربی بدن و کمک به افزایش سوخت و ساز و در نتیجه لاغری کاهش ریسک ابتلاء به بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب کمک به کنترل بیماران دیابتی به ویژه دیابت نوع ۲ کاهش ریسک ابتلاء به زوال عقل و آلزایمر کاهش ریسک ابتلاء به بیماری پارکینسون افزایش قدرت باروری در مردان بهبود سلامت پوست به دلیل خواص ضد التهابی و ضد پیری بهبود سلامت قلب با کاهش فشارخون افزایش تنوع میکروبیوم‌های معده و روده و کمک به فرآیند هضم غذاها و بهبود سلامت گوارشی افراد کاهش ریسک ابتلاء به سنگ کیسه صفرا با پیشگیری از عوامل ابتلاء به این بیماری (اگر مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستید، از نوشیدن قهوه اجتناب کنید) حاوی آنتی‌اکسیدان‌های زیاد و کمک به درمان سلول‌های آسیب دیده پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی و کاهش التهاب‌ها در بدن که عامل انواع بیماری‌های خود ایمنی هستند کمک به پیشگیری و درمان افسردگی

تأثیر قهوه بر لاغری و کمک به تناسب اندام

کافئین به تناسب اندام هم کمک می‌کند، چون با یاری رساندن به روده و ایجاد تغییرات در ذخایر چربی، ریسک ابتلاء به مشکلات مختلفی که به اضافه‌وزن مربوط می‌شوند مانند مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد، پژوهشگران دریافته‌اند افرادی که مقادیر بیشتری از قهوه را به صورت مداوم مصرف می‌کنند، به خصوص در میان آقایان، سطوح چربی کمتری در بدن خود دارند.

پژوهشگران متوجه این نکته هم شده‌اند که میان مصرف قهوه و میزان فعالیت‌های ورزشی، ارتباطی مستقیم وجود دارد، زنانی که در روز یک یا دو لیوان قهوه می‌نوشند، ۱۷ درصد شانس بیشتر برای رسیدن به سطح فعالیت‌های فیزیکی پیشنهادی در روز برای سلامتی خود را دارند.

به طور کلی، قهوه علاوه بر تحریک سوزاندن چربی، باعث کاهش اشتها می‌شود و در نتیجه باعث کاهش میزان کالری مصرفی در طول روز خواهد شد، نتایج تحقیقات موجود نشان می‌دهند که نوشیدن منظم قهوه سبب افزایش قابل ملاحظه در متابولیسم بدن و در نتیجه، تقویت چربی سوزی می‌شود.

تأثیر قهوه بر بیماری آلزایمر و پارکینسون

بیماری آلزایمر، که به عنوان بیماری قدیمی شناخته می‌شود، بر سالمندان بالای ۶۵ سال تأثیر می‌گذارد و عامل اصلی زوال عقل است، همچنین شایع‌ترین بیماری اعصاب در سراسر جهان است که به تدریج افراد مبتلا به آلزایمر مهارت‌های حافظه خود را از دست می‌دهند؛ بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف کنندگان قهوه می‌توانند بیش از ۶۵ درصد شانس ابتلاء به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

بعد از بیماری آلزایمر، پارکینسون دومین بیماری عصبی شایع است که هنوز هیچ درمان شناخته شده‌ای برای این بیماری وجود ندارد، این بیماری در زمانی ایجاد می‌شود که نورون‌ها، دوپامین را در مغز مرده تولید می‌کنند، در افرادی که قهوه می‌نوشند حدود ۳۲ تا ۶۰ درصد این احتمال کاهش می‌یابد و می‌توان اعتقاد داشت این موضوع به این دلیل است که کافئین دارای اثر مثبت روی انتقال دهنده‌های عصبی دوپامین است.

فواید نوشیدن قهوه برای کبد

خواص قهوه تلخ برای کبد هم قابل‌توجه است، این موضوع درباره افرادی صدق می‌کند که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند؛ مصرف این میزان و بهره‌گیری از فواید قهوه تلخ می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های کبدی را کاهش دهد، حتی نوشیدن قهوه بدون کافئین هم می‌تواند باعث کاهش سطح آنزیم‌ها را در کبد شود.

محققان ایتالیایی در تحقیقات مختلف متوجه شده‌اند خطر ابتلاء به سرطان کبد هم در بعضی از مصرف‌کنندگان قهوه به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا کرده است، افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند، می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۵۰ درصد یا حتی بیشتر، کاهش دهند.

قهوه از کرم خوردگی و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

کرم خوردگی نوعی بیماری دندانی است و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که قهوه می‌تواند به جلوگیری از کرم خوردگی کمک کند.

عوارض نوشیدن بیش از حد قهوه

از جمله عوارض نوشیدن بیش از حد قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش فشار خون سردرد اضطراب خستگی سرگیجه سوزش معده لرزش عضلات بی‌خوابی (دشواری در به خواب رفتن یا کسب خواب کافی) تپش قلب یا ریتم غیر عادی ضربان قلب تکرر ادرار کم‌آبی پوکی استخوان بیشتر در دوران پس از یائسگی (اگر رژیم غذایی حاوی کلسیم کافی نباشد) افزایش سطح کلسترول خون (ناشی از قهوه فیلتر و جوشانده‌نشده) تأثیر قهوه بر افزایش اضطراب

کافئین به افزایش سطح هشیاری شهرت دارد و برای اینکه قادر به چنین کاری باشد، اثرات «آدنوزین» را در بدن خنثی می‌کند، از سوی دیگر کافئین به آزادسازی «آدرنالین» کمک می‌کند که افزایش انرژی را به همراه می‌آورد، هنگامی که قهوه را در مقادیر بالا مصرف می‌کنید، این اثرات شکلی برجسته‌تر به خود می‌گیرد و منجر به بروز حس تشویش و اضطراب می‌شوند.

در واقع «اختلال اضطراب ناشی از کافئین» یکی از چهار سندرم مرتبط به کافئین است که از سوی اتحادیه روان‌شناسان آمریکا به رسمیت شناخته شده است، در گزارش‌ها آمده که مصرف یک هزار میلی‌گرم کافئین یا بیشتر در روز می‌تواند به شکل‌گیری حس اضطراب و بی‌قراری در بیشتر افراد شود، اما برای افراد حساس به کافئین، این اتفاق حتی با مصرف مقادیر بسیار کمتر هم رخ می‌دهد؛ بنابراین اگر به صورت مداوم احساس تشویش، بی‌قراری و اضطراب دارید، میزان مصرف کافئین خود را بررسی کنید و در صورت نیاز از آن بکاهید.

کد خبر 750229

دیگر خبرها

  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • ورزش شنا چه خواصی برای جسم و روح دارد؟
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند